Nalazite se
Članak
Objavljeno: 14.07.2020. 13:16

Windowsfx 10.3 WX 

VIDEO: S ovim Linuxom ćete misliti da ste u Windowsima 10

Windowsfx 10.3 WX distribucija se temelji na Linuxfx 10 OS-u i napravljena je kako bi korisnike Windowsa 10 privukla Linuxu.

VIDEO: S ovim Linuxom ćete misliti da ste u Windowsima 10

Mnogi korisnici Windowsa često su razmišljali o tome da bi s plaćenog softvera mogli prijeći na softver otvorenog koda, odnosno Linux, no pri isprobavanju raznih distribucija poput Ubuntua ili Minta, osjećali su se previše kao da su na nepoznatom ili "neprijateljskom" teritoriju, pa su odustali od te ideje, jer nisu htjeli gubiti vrijeme kako bi naučili raditi s operativnim sustavom "koji ne izgleda kao pravi".

Zbog toga je posebno teško na Linux "preobratiti" korisnike koji su čitav život proveli u Microsoftovom okruženju, bez obzira na to što im Linux nudi aplikacije koje mogu zadovoljiti sve njihove potrebe za nula kuna ili barem za puno manje nego plaćeni softver u Windows okruženju.

Za sve takve "nevjernike" dolazi Linux distribucija pod nazivom Windowsfx 10.3 WX DESKTOP koja se temelji na Linuxfx OS-u, čija je osnovna zadaća da im maksimalno olakša tranziciju u Linux okruženje.

Iz tog razloga developer Linuxfx Software doista se potrudio izdizajnirati kompletno sučelje OS-a da ćete misliti da ste u Windowsima 10, jer ćete pronaći sve izbornike, alatne trake, Start meni, Windows Start gumb i druge elemente na koje ste navikli pri korištenju Microsoftovog OS-a, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Mada se radi samo o "skinu" postavljenom na Linux OS, potrudili su se izuzetno da sve podsjeća na Windows okruženje, pa stoga primjerice LibreOffice dolazi s Microsoft Office temom, a slična stvar je i s digitalnim asistentom Helloa koji je vrlo nalik Cortani.

Iskusnim Linuxašima koji preziru sve što ima veze s Windowsima, ovo se vjerojatno neće dopasti, ali Windowsfx 10.3 WX njima nije ni namijenjen.    

Inače, Linuxfx se temelji na Ubuntu 20.04 s Cinnamon desktopom, a dodatna korist od ove distribucije je u tome što će vam raditi na mnogim strojevima koji ne mogu pokretati Windowse 10, jer vam je dovoljan PC s dvojezgrenim procesorom i 4 GB RAM-a.

Linuxfx / Windowsfx (x86/64 Pc) možete preuzeti s ove poveznice

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->