Nalazite se
  • Zdravlje
  • Zaštitna maska sa senzorom za praćenje vitalnih funkcija
Članak
Objavljeno: 15.01.2022. 14:09

FaceBit 

Zaštitna maska sa senzorom za praćenje vitalnih funkcija

Senzor u maski prepoznaje loše prianjanje i mjeri srčani ritam, disanje i temperaturu.

Zaštitna maska sa senzorom za praćenje vitalnih funkcija

Nitko od nas nije previše oduševljen što su nam zaštitne maske postale svakodnevica, no znanstvenici sa Sveučilišta Northwestern vjeruju da bi nam nošenje bilo lakše kada bismo od njih imali dodatne koristi. 

Oni su stoga razvili senzor za maske pod nazivom FaceBit koji može prepoznati loše prianjanje s mogućnošću propuštanja virusa, ali i mjeriti vaše otkucaje srca, ritam disanja, temperaturu, otkrivati razine sunčevog zračenja i prikupljati druge korisne podatke o vama i okolini u kojoj se nalazite.

Znanstvenici vjeruju da bi se maskama opremljenim njihovim senzorom moglo značajno produžiti trajanje, a za korištenje nisu potrebne nikakve baterije.

FaceBit će morati proći klinička ispitivanja i druge testove prije nego što bude spreman za upotrebu u stvarnom svijetu, no tim je već javno objavio računalni kod projekta i detaljne podatke o hardveru kako bi pomogao drugima da ga naprave i verificiraju.

Iako vjerojatno nećete moći kupiti senzor za osobnu upotrebu, mogao bi biti od velike koristi bolnicama koje žele zaštititi zdravstvene radnike izlaganju virusu, ali i druga opasna zdravstvena stanja koja im prijete zbog stresa tijekom dugih smjena.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->