Nalazite se
Članak
Objavljeno: 23.06.2019. 10:27

Huawei 

Huawei reže narudžbe najskupljih telefona

Kineska tvrtka drastično je smanjila narudžebe od dobavljača zbog očekivanog smanjenja prodaje.

Huawei reže narudžbe najskupljih telefona

Prema najnovijem izvještaju Digitimes Researcha, Huawei je znatno srezao narudžbe svojih high-end telefona, jer tvrtka očekuje veliki pad prodaje u nadolazećim mjesecima zbog američkog "bana".

Huawei predviđa da će mu prodaja pasti za 60 posto, pa je odlučio smanjiti narudžbe uređaja, a prvi su se na meti našli najbolji i najskuplji flagship modeli, među kojima su uređaji serija P30 i Mate 30.

Huawei se nada da će uskoro znatno smanjiti ovisnost o američkim kompanijama, pa se trudi čim više komponenti proizvoditi sam, a uskoro bi trebao predstaviti vlastiti operativni sustav Hongmeng koji će se na tržištima izvan Kine naći 2020. godine pod imenom Ark OS.

U međuvremenu Huawei i druge kineske kompanije dobro prate razvoj političke situacije, ali ne očekuju previše od novog susreta Trumpa i kineskog predsjednika, na kojem bi se moglo postići neki povoljniji trgovinski dogovor za Kinu.

Huawei kaže da nije očekivao takav razmjer udara od strane SAD-a, uslijed kojeg su mu prekinuti čitavi lanci dobavljača komponenti.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam