Nalazite se
Članak
Objavljeno: 28.08.2019. 08:31

Gamechuck 

149 tisuća eura hrvatskom developeru za razvoj igre

Hrvatski Gamechuck dobio 149.400 eura od EU potprograma za razvoj videoigre Trip the Ark Fantastic.

149 tisuća eura hrvatskom developeru za razvoj igre

Hrvatski developerski studio Gamechuck osigurao je 149.400 eura od EU potprograma Creative Europe - MEDIA za razvoj videoigre Trip the Ark Fantastic. Od ukupno 139 projekata, potprogram Creative Europe - MEDIA financirao je razvoj 31 videoigre iz 14 zemalja članica potprograma Creative Europe - MEDIA, a Trip the Ark Fantastic je prva videoigra iz Hrvatske koja je dobila potporu tog EU potprograma.

“U igri Trip the Ark Fantastic želimo postaviti nove standarde u pripovijedanju u videoigrama. Financijska potpora MEDIA fonda će nam pomoći da ostvarimo taj cilj, kao i da značajno unaprijedimo kvalitetu produkcije ove igre”, izjavio je Aleksandar Gavrilović, voditelj projekta.

Trip the Ark Fantastic je RPG avantura smještena u fantastični basnoviti svijet Životinjskog carstva koji vuče inspiraciju iz “modernih basni” Životinjska farma i Watership Down. Jež Charles, lisica Phillipe i vepar André su protagonisti igre, koji od kralja Lava dobivaju zadatak pronaći legendarnu životinjsku Arku te tako spriječiti nadolazeću prijetnju u vidu građanskog rata.

Kvaliteta igre, priče i pripovijedanja je, općenito, vrlo dobra. Također, prijedlog je vrlo dobro opisao dizajn razina i likova, koji su jako kvalitetni”, izjavila je izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) o Trip the Ark Fantasticu.

EACEA je u odluci također pohvalila Gamechuckov razvojni plan video igre, cjelokupnu strategiju privlačenja međunarodne publike, stručnost tima, strategiju distribucije, marketinšku strategiju i procjenu troškova.

Čestitamo hrvatskom developeru i nadamo se da će igra svojom kvalitetom opravdati ulaganje europskog potprograma te osvojiti gamere.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->