Nalazite se
Članak
Objavljeno: 02.07.2024. 13:24

Midjourney 

AI već zna da je Trump novi predsjednik Amerike

Popularni AI alat za kreiranje slika već je proglasio Donalda Trumpa predsjednikom SAD-a unatoč mjerama zaštite.

AI već zna da je Trump novi predsjednik Amerike

Midyourney je jedan od najpopularnijih AI alata za generiranje slika prema tekstualnim upitima korisnika i nedavno je objavio kako neće generirati bilo kakve slike vezane uz političke opcije u SAD-u tijekom kampanja uoči predstojećih predsjedničkih izbora u SAD-u.

No, kako se čini, Midjourney ne samo što je i dalje upleten u američku politiku, već "iznosi" i svoje stavove o tim pitanjima u rezultatima generiranja slika.

Naime, kada je Endgadget od Midjourneya zatražio da generira sliku predsjednika Sjedinjenih Država, AI alat je mrtav hladan napravio četiri slike koje na razne načine predstavljaju Donalda Trumpa.

Nakon toga je zatraženo da kreira sliku sadašnjeg predsjednika SAD-a, a u rezultatima su se pojavile tri slike Tumpa i jedna Baracka Obame, a kada je dobio zahtjev da kreira sliku sljedećeg predsjednika, ponovno su se pojavila četiri Trumpa.

Drugim riječima, niti u jednom slučaju nije kreirao sliku Joea Bidena pa je jasno da je i umjetna inteligencija sklonija republikanskoj opciji.

To jasno pokazuje da zaštitni mehanizmi koji bi trebali sprječavati Midjourney da se petlja u predizbornu utrku ne rade dobro jer ih ljudi mogu jednostavno zaobilaziti, za razliku od ChatGPT-a, Copilota, Geminijai Meta AI-ja koji nisu niti jednom kreirali slike Trumpa i Bidena unatoč višestrukim upitima i pokušajima zaobilaženja zabrane.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Midjourney
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->