Nalazite se
  • Non Tech
  • Svijet
  • Musk: Mineri će objaviti podatke o potrošnji energije
Članak
Objavljeno: 25.05.2021. 15:32

Bitcoin 

Musk: Mineri će objaviti podatke o potrošnji energije

Bitcoin mineri Sjeverne Amerike uskoro bi trebali objaviti izvještaj o potrošnji energije za rudarenje.

Musk: Mineri će objaviti podatke o potrošnji energije

Elon Musk je na svojem Twitter profilu objavio da se sastao s vodećim sjevernoameričkim bitcoin minerima kako bi raspravili o zabrinutostima vezanim uz korištenje energije. Ovo dolazi nekoliko tjedana nakon što je njegova tvrtka Tesla odlučila obustaviti prodaju vozila za bitcoine zbog enormnog povećanja potrošnje električne energije koja se najvećim dijelom dobiva iz fosilnih izvora.

Tesla je početkom godine kupio bitcoine u vrijednosti od 1,5 milijardi dolara, čime je popularnoj kriptovaluti odmah porasla vrijednost, a potom je započeo prodaju vozila za bitcoine, vjerujući da će tako izbjeći utjecaj banaka, financijskih institucija i preprodavača na cijene svojih automobila i kupcima omogućiti kupnju električnih automobila po povoljnijim cijenama.

Samo mjesec dana kasnije Musk je temeljem izvještaja o velikim količinama električne energije koja se troši na rudarenje bitcoina obustavio prodaju automobila za kriptovalute, no kako se čini, još uvijek se nada da bi takva trgovina mogla biti moguća ukoliko se transparentno pokaže koliko je energije i iz kojih izvora utrošeno na "kopanje".

Najveći korporativni vlasnik bitcoina Michael Saylor (prema Forbesu), objavio je na Twitteru da je on održao taj sastanak i kaže da su se sudionici dogovorili da će osnovati Savjet Bitcoin Minera. Grupa želi standardizirati i promovirati transparentnost u korištenju energije, a unutar nje se nalaze veliki igrači iz industrije korporativnog rudarenja koji uključuju Argo Blockchain, Blockcap, Core Scientific, Galaxy Digital, Hive Blockchain, Hut 8 Mining, Marathon Digital Holdings i Riot Blockchain.

Prema Musku, taj sjevernoamerički minerski savjet uskoro će objaviti detaljni izvještaj o potrošnji energije i izvorima energije koja se troši na rudarenje, kako bi se vidjelo koliko brige rudari uopće vode oko tranzicije na obnovljive izvore energije, što je vlasniku Tesle i SpeceX-a od velike važnosti da bi nastavio s promoviranjem trgovanja pomoću kriptovaluta.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->