Nalazite se
Članak
Objavljeno: 06.09.2023. 10:17

Premium

Spotify zaključao stihove pjesama iza paywalla

Iz Spotifyja su rekli da je stavljanje tekstova pjesama pod Spotify Premium značajku samo „rutinski test“

Spotify zaključao stihove pjesama iza paywalla

Spotify eksperimentira s ponudama svoje Premium usluge. Tijekom posljednjih nekoliko dana, nekoliko Spotify korisnika na besplatnoj verziji platforme primijetilo je da više nemaju pristup tekstovima pjesama unutar aplikacije. Umjesto toga, dočekala ih je obavijest koja kaže: „Uživajte u tekstovima na Spotify Premium“, zajedno s poveznicom za prijavu. Spotify tvrdi da stavljanje tekstova pjesama unutar plaćene usluge samo je dio rutinskog testiranja.

„U Spotifyju rutinski provodimo niz testova, neki od tih testova na kraju otvaraju put za naše šire korisničko iskustvo, dok drugi služe samo kao važno učenje“, rekao je CJ Stanley, su-voditelj globalnih komunikacija u Spotifyju, za The Verge. „Trenutačno nemamo daljnjih vijesti za podijeliti“. Moguće je da Spotify može ukloniti plaćeni zid i ponovno omogućiti tekstove pjesama unutar aplikacije svim korisnicima, ali trenutačno nema vremenskog okvira za to.

Ovaj test dolazi u vrijeme kada je Spotify otpustio zaposlenike iz svoje divizije za podcaste, u koju je tvrtka uložila značajne svote novca u posljednjim godinama. Unatoč povećanju cijena pretplate i aktivnom radu na povećanju broja plaćenih pretplatnika, i dalje gubi značajne iznose novca. Odluka Spotifyja da eksperimentira sa zaključavanjem tekstova pjesama Premium značajkom pokazuje da tvrtka traži načine kako privući korisnike da plaćaju pretplatu. Međutim, ovo možda nije najbolji način za to, jer se neki korisnici koji su primijetili promjenu ne slažu s njom.

Tekstovi pjesama unutar aplikacije bili su jedna od najtraženijih značajki Spotifyja, a tvrtka je počela testirati tu značajku 2019. godine. Godine 2021. Spotify je službeno uveo tu značajku, što je omogućilo korisnicima da vide i pjevaju riječi svojih omiljenih pjesama. To je bilo dostupno svim korisnicima - i besplatnim i Premium verzijama te na svim platformama. Iako naplaćivanje prethodno besplatne značajke uvijek izaziva negativne povratne informacije dok se ljudi prilagođavaju, neki korisnici vjeruju da bi ovaj potez mogao diskriminirati osobe s invaliditetom.

Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->