Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Novi film o AI-ju koji se oteo kontroli
Članak
Objavljeno: 18.05.2023. 12:15

The Creator 

VIDEO: Novi film o AI-ju koji se oteo kontroli

Stiže nam novi SF film redatelja Rogue One: A Star Wars Story, koji upozorava na opasnost od umjetne inteligencije.

VIDEO: Novi film o AI-ju koji se oteo kontroli

Čovječanstvo je stvorilo naprednu umjetnu inteligenciju s moći da okonča sve ratove i čuva nas od svih opasnosti, no kako to obično biva, prvi potez koji je AI povukao bila je detonacija nuklearne bombe u Los Angelesu.

Iza ove rečenice stoji pozadina priče iza novog SF filma The Creator, redatelja Garetha Edwardsa koji stoji iza filma Rogue One: A Star Wars Story.

Film koji bi u kina trebao stići 29. rujna ove godine, djeluje kao spektakularni hollywoodski visokobudžetni blockbuster, no kako se sve ne bi svodilo na borbe ljudi protiv robota, odnosno Creatora (stvoritelja), priča ima i zanimljiv zaokret.

Bivši agent specijalnih snaga Joshua, koji je unajmljen da uništi Creatora, otkriva da je oružje koje bi moglo dovesti do kraja svijeta, umjetna inteligencija u obliku malog djeteta, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Naravno, Joshua ga nije mogao samo tako ubiti, već ga je odlučio paziti i pustiti da se igra kao normalno dijete, a mi nećemo znati je li doista zlo ili nije, već ćemo to morati otkriti u kinu.

Glavne uloge glume John David Washington, Gemma Chan, Ken Watanabe, Sturgill Simpson i Allison Janney.

Imamo osjećaj da bi nakon ovogodišnje poplave naprednih AI chatbotova, mogla stići i poplava filmova koji će nas plašiti umjetnom inteligencijom. Sve dok jednog napokon ne režira AI i predstavi stvari iz prave perspektive..

Vezani sadržaji
Ključne riječi The Creator
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->