Nalazite se
Članak
Objavljeno: 07.01.2021. 12:14

Nosivi senzori 

Fanovi će pratiti srčane otkucaje igrača PGA Toura

Profesionalni igrači golfa će koristiti nosive gadgete sa senzorima čijim podacima će moći pristupati gledatelji.

Fanovi će pratiti srčane otkucaje igrača PGA Toura

Pametni satovi, fitness narukvice i drugi nosivi elektronički uređaji, uskoro će dobiti novu funkciju u praćenju sportskih natjecanja, zahvaljujući tvrtki Whoop koja je ušla u partnerstvo s organizacijom golf natjecanja PGA Tour.

Zahvaljujući tom partnerstvu, profesionalni igrači golfa koji pristanu na suradnju, tijekom treninga i igranja turnira nosit će pametne fitness narukvice Whoop Stripe 3.0, koje će putem značajke Whoop Live, u realnom vremenu prenositi njihove biometrijske podatke poput ritma srčanih otkucaja i ritma disanja fanovima. Na taj način svi fanovi će moći pratiti kako se najbolji igrači golfa nose sa stresom i fizičkim naporima prilikom izvođenja udaraca na svakoj rupi tijekom natjecanja, kao i tijekom treninga uoči turnira.  

PGA Tour je već podijelio oko 1.000 nosivih gadgeta igračima natjecanja PGA Tour, Korn Ferry Tour i PGA TOUR Champions bez obaveze da dijele podatke s fanovima, no oni koji pristanu nositi narukvice i dijeliti podatke, dobit će naknadu u visini od 10.000 dolara koje će moći donirati bilo kojoj humanitarnoj organizaciji po svom izboru.

Whoop Strap 3.0 koristi mjerenje srčanih otkucaja za praćenje kvalitete sna, intenziteta vježbanja i oporavka, a podaci koji se obrađuju putem aplikacije za pametni telefon, mogu vam pružiti korisne savjete kako poboljšati performanse na tim područjima.

Možda ćemo uskoro dobiti sličnu mogućnost praćenja biometrijskih podataka i kod natjecatelja iz drugih sportova. Vjerojatno bi nam svima bilo zanimljivo vidjeti kako Modriću zakuca srce kad podvali loptu kroz čitavu zadnju liniju Barcelone. Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->