Nalazite se
Članak
Objavljeno: 12.09.2022. 14:38

Intel 

Intelov CPU trinaeste generacije radi na 6 GHz

Najmanje jedan od Intelovih nadolazećih CPU-a 13. generacije raditi će na brzini od 6 GHz.

Intelov CPU trinaeste generacije radi na 6 GHz

Na jednom od slajdova viđenih na pozornici Intelovog Technology Tour 2022 događanja (slika gore), koji je objavio Andreas Schilling na Twitteru, viđeno je da će najmanje jedan procesor nove 13. Raptor Lake generacije raditi na 6 GHz bez overklokiranja, dok će s overklokiranjem doseći i 8 Ghz.

Ostala poboljšanja nove generacije CPU-a uključuju 15 posto poboljšanja u performansama s jednim threadom i do 41 posto poboljšanja s više threadova.

Ovih 6 GHz je žestok odgovor AMD-u, koji je nedavno rekao da će njegov nadolazeći 16-jezgreni Ryzen 9 7950X raditi na brzinama do 5,7 GHz.

Mada "sirove" brzine takta nisu sve što se tiče performansi, probijanje barijere od 6 GHz bila bi važna pobjeda za Intel (posebice marketinška), jer u posljednjih nekoliko godina ima žestokog konkurenta u AMD-u i to u svim segmentima procesora.

Raptor Lake serija procesora tek treba biti službeno objavljena, tako da nije jasno koliko će procesora Intelove 13. generacije  generacije moći doseći takve brzine takta.

Službeni podaci o cijenama i datumu izdavanja još nisu objavljeni, ali Intel je spreman otkriti više detalja na svom Innovation događaju u San Joseu 27. rujna. Ono što vjerojatno nije slučajnost, je što na isti dan AMD izdaje svoje Ryzen 7000 procesore.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Intel CPU Raptor Lake 6 GHz
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->