Nalazite se
Članak
Objavljeno: 08.07.2019. 14:13

Microsoft 

Microsoft na Linux Security Developer listi

Ekipa iz Redmonda želi se čim više ugurati u Linuxov ekosustav.

Microsoft na Linux Security Developer listi

Microsoft ima ozbiljnu namjeru ući na takozvanu Linux Security Developer listu, što bi mu tehnički omogućilo pristup diskusijama i informacijama o Linux distribucijama koje tek trebaju izaći u javnost.  

Na zatvorenoj listi Linux distribucija već se nalaze neke visokoprofilne tvrtke poput Canonicala, Debiana, Red Hata, SUSE-a, Oraclea i drugih, što znači da bi Microsoft došao u mogućnost suradnje s njima na rješavanju bugova u Linuxu. 

Obzirom da Microsoftov Azure podržava popularne Linux distribucije CentOS, CoreOS, Debian, Red Hat, SUSE i Ubuntu, Redmond i tu ima interesa za veću suradnju s Linux developerima.

Odluka o tome može li Microsoft pristupiti listi Linux developera donijet će se uskoro, a Microsoft za to već ima podršku od nekih poznatih Linuxovih developera poput Tylera Hicksa, Canonicalovog Linux kernel inženjera koji kaže da bi to to bilo dobro za Linux zajednicu. "Mislim da bi Microsoftov direktan angažman u Linux distribucijama bio veliki benefit za sve druge članove", navodi Hicks.

Ne tako davno Microsoftov bivši šef Steve Ballmer izjavio je da je Linux poput zloćudnog tumora, no očito su sada došla neka druga vremena. Još kada bi Redmond izdao besplatne Windowse ne bi bilo kraja ljubavi između njega i zajednice otvorenog koda.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->