Nalazite se
Članak
Objavljeno: 06.10.2021. 14:52

Twitch 

Mijenjajte passworde za Twitch jer je hakiran

Mada curenje podataka koje je objavio neimenovani haker zasad ne uključuje lozinke, preporučeno je da ih mijenjate.

Mijenjajte passworde za Twitch jer je hakiran

Popularna platforma Twitch koju koriste brojni amaterski i profesionalni game streameri našla se na udaru nepoznatog hakera koji je javno objavio torrent datoteku sa 125 GB podataka koji uključuju izvorni kod Twitcha i podatke o isplatama streamera koji zarađuju od game streaminga.

Među procurjelim podacima se također nalaze i izvorni kod Twitch.tv, izvorni kod mobilnih, desktop i konzolnih Twitch klijenata, kod povezan s SDK-ima i internim AWS servisima koje koristi Twitch, neobjavljeni konkurent Steama iz Amazon Game Studiosa, Twitchevi interni sigurnosni alati i podaci drugih Twitchevih proizvoda kao što su IGDB i CurseForge.

twitch-leak

Valja navesti da je haker ovu datoteku s podacima objavio kao "leak 1", što znači da bi uskoro mogao objaviti i druge podatke.

Kako se čini, procurjeli podaci ne uključuju lozinke i adrese korisnika Twitcha, no stručnjaci za sigurnost upozoravaju da bi onaj tko je došao u posjed maltene čitavog sustava koji pokreće Twitch platformu, mogao pribaviti i te podatke, pa se svim korisnicima preporučuje mijenjanje passworda i korištenje "potvrde u dva koraka", odnosno dvostruke autentifikacije.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->