Nalazite se
Članak
Objavljeno: 04.10.2022. 15:04

Steam SHS 

Nvidia RTX 3060 je najpopularniji GPU na Steamu

Kada se zbroje desktop i laptop inačice Nvidijinog GPU-a, većina gamera na Steamu koristi upravo tu grafiku.

Nvidia RTX 3060 je najpopularniji GPU na Steamu

U najnovijim rezultatima Steamovog SHS (Steam Hardware Survey) istraživanja hardvera koji se koristi na popularnom game servisu, najviše gamera za igranje je u rujnu ove godine koristilo Nvidia GTX 1060 grafiku, što znači da su mnogi gameri prepoznali upravo taj GPU kao mainstream i vjerojatno best buy za potrebe svojeg igranja.

No kada se zbroje dva GPU-a iz RTX 3060 Ampere linije grafike (za desktop i za laptope), ispada da je najpopularniji GPU među gamerima zapravo postao RTX 3060 GPU. Pored toga, ako im se pribroji i Ti inačica, RTX 3060 je jedina grafika koja na Steamovoj listi prelazi dvoznamenkasti postotak korištenja od strane gamera.

Obzirom na lagani ali stalni pad cijena grafike koji se bilježi od početka ljeta ove godine, očito je da su gameri zaključili da je sada došlo pravo vrijeme kada se isplati nabaviti "entry level" grafiku iz serije RTX 3xxx i uživati u naprednom ray tracingu i drugim vizualnim poslasticama bez zavlačenja ruke preduboko u džep.

Što se tiče RTX 3070, 3080 i 3090 modela grafičkih kartica i mobilnih GPU-ova, oni još uvijek nisu među prvim izborima gamera na Steamu, no bilježe spori ali stalni rast.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Steam SHS Nvidia RTX 3060
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->