Nalazite se
Članak
Objavljeno: 20.01.2022. 13:59

Global Game Jam 

Osvojite 10 tisuća kuna za svoju videoigru

Otvorene su prijave za svjetsko natjecanje u izradi videoigara koje se održava i u Hrvatskoj.

Osvojite 10 tisuća kuna za svoju videoigru

Od 28. do 30. siječnja 2022. godine u sportskoj dvorani u Novskoj održava se svjetsko natjecanje u izradi videoigara – Global Game Jam. Zadatak je svakog tima u 48 sati napraviti videoigru na zadanu temu, a najbolje očekuju vrijedne nagrade koje su osigurali Jamnica plus d.o.o., A1 Hrvatska d.o.o., magazin VIDI te Poduzetnički inkubator PISMO powered by A1. Tema videoigre je tajna, i natjecateljima će biti objavljena neposredno prije početka natjecateljskog dijela. 

Natjecanje „Global Game Jam“ održavano je u organizaciji inkubatora PISMO powered by A1 i Razvojne agencije Sisačko-moslavačke županije SIMORA i prijašnjih godina. Ovogodišnje izdanje već ima 100 prijavljenih natjecatelja, čime je hrvatska organizacija došla u sam vrh Europe i svijeta. Naime, natjecanje se paralelno odvija u gradovima diljem svijeta, a prema broju prijavljenih kandidata Novska je iza sebe ostavila i velika europska i svjetska središta.  

GGJ2

Natjecanje prate i brojni sponzori. Glavnu nagradu, iznos od 10.000 kuna osigurala je Jamnica plus d.o.o. sa svojim novim brendom ProGame – pićem za gejmere kreiranim u suradnji s gejmerima. Drugu nagradu, novčani iznos od 3.000 kuna osigurao je inkubator PISMO dok su iz A1 osigurali A1 paket - Sony PlayStation 5 bundle i Xiaomi Mi Electric Scooter. Treću nagradu, novčani iznos od 2.500 kuna osigurao je inkubator PISMO, a sponzori iz A1 Xiaomi Mi Electric Scooter. Medijski pokrovitelji natjecanja su časopis VIDI koji je za svakog člana nagrađenih timova osigurao pretplatu u trajanju od 6 mjeseci, te Reboot i PC Play. 

Naslovna

Žiri koji će odabrati najbolje radove najutjecajniji su ljudi hrvatskog gaminga – Andrej Levenski, Aleksandar Gavrilović i Dominik Cvetkovski

Natjecanje počinje 28.siječnja u  novljanskoj sportskoj dvorani. Upite vezane uz organizaciju, zainteresirani mogu slati na [email protected], a prijaviti se možete na ovoj poveznici.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->