Nalazite se
Članak
Objavljeno: 10.06.2019. 12:26

E3 2019 

VIDEO: id Software razvio framwork za bolji streaming igara

Bethesdin i id-ev softverski komplet Orion radit će s bilo kojom platformom i igrom.

VIDEO: id Software razvio framwork za bolji streaming igara

Bethesda je na E3 2019 sajmu objavila kako će se jako fokusirati na game-streaming, odnosno cloud gaming pomoću novu softverskog kompleta (fremeworka) pod nazivom Orion koji će optimizirati svaki game engine za streaming.

Drugim riječima, zahvaljujući Orionu, sve game streaming usluge poput Google Stadije i Microsofotovog xClouda trebale bi znatno bolje raditi pomoću servisa i servera u oblaku koji omogućuju igranje najzahtjevnijih igara na slabom računalnom hardveru, laptopima, telefonima, konzolama i televizorima. Orion će raditi sa svim igrama i platformama te će smanjiti latenciju do 20 posto po frameu i reducirati zahtjeve propusnosti do 40 posto. 

Robert Duffy, CTO u id Sofwareu, podružnici Bewthesde, izjavio je da će Orion poboljšati streaming iz jednog drugačijeg ugla, u samom game engineu, na razini koja će biti više nego zadovoljavajuća developerima te će smanjiti troškove pružateljima usluga game streaminga kako ne bi morali svaku igru zasebno optimizirati za igranje u oblaku. 

iD Software kaže da će igrači zahvaljujući Orionu moći biti puno više udaljeniji od podatkovnih centara, dok će istovremeno moći uživati u streamanju najnovijeg Dooma u 4K rezoluciji i 60 fps bez primjetne latencije. Bethesda i iD ujedno su na E3 sajmu objavili da će Doom Eternal izaći u studenom ove godine.

Među zanimljivim najavama novih Bethesdinih igara izdvojili bismo novi naslov kreatora Resident Evila Shinjija Mikamija, akcijsku horror avanturu pod nazivom GhostWire: Tokyo, čiji najavni trailer možete pogledati u ovom videu.

 

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam