Nalazite se
Članak
Objavljeno: 15.05.2023. 15:25

Future Tense 2023 

Najveća regionalna konferencija o budućnosti poslovanja

Muzej Suvremene Umjetnosti na dva dana je postao dom istaknutih svjetskih futurologa, cijenjenih panelista i brojnih gostiju koji su radoznalo došli poslušati što nas u poslovanju čeka u narednim godinama.

Najveća regionalna konferencija o budućnosti poslovanja

Održan je Future Tense, najveća godišnja regionalna konferencija o budućnosti poslovanja. Prošlogodišnju Laubu je organizator zamijenio puno većim prostorom Muzeja Suvremene Umjetnosti u Zagrebu, koji je iznova rasprodan u rekordnom roku. Nitko nema kristalnu kuglu, no iskoristit ćemo svaku priliku kako bismo dobili nove ideje i inspiraciju što nas čeka u budućnosti poslovanja.

Istaknuti futurolozi svjetskog glasa, pričali su o svim sferama poslovanja, tehnologija, trendova i života koji nas očekuje u narednim godinama. Osim stranih gostiju, program su obogatili brojni istaknuti čelnici hrvatskih kompanija, koji su vodili zanimljive panel diskusije, gdje smo mogli čuti zanimljive ideje i razmišljanja najuspješnijih domaćih 'poslovnjaka'.

Glavni predavači prvog dana su bili Nikolas Badminton, koji je iznio zanimljiva stajališta o budućnosti tehnologije, te se dotakao goruće teme generativnih AI modela, ali i primjene umjetne inteligencije u svim sferama poslovanja.

IMG20230510092601

Joe-Max Wakim iz Kopenhagena je pričao o budućnosti zdravstva i koliko je razvoj tehnologije važan, čak i kad je oku nevidljiv. Predavanje je zaključio s misli: „Imati zdravo društvo znači imati uspješnu ekonomiju“.

Cijenjena Sofie Hvitved, dotakla se teme Metaversea, koja još uvijek poimamo samo kao buzzword prolaznih tehnoloških trendova. Ipak, ona nam je objasnila drugu stranu priče. Metaverse kao takav je još uvijek neshvaćen, ali će nam promijeniti živote. To je konvergencija našeg fizičkog i digitalnog života koji nema za cilj udaljavati ljude, već ih još više zbližiti.

Metaversea se dotakao i naknadni panel, gdje je Martina Silov iz CroAI udruženja zaključila kako Metaverse i umjetna inteligencija nisu konkurenti, te kako će spajanje metaversa i umjetne inteligencije donijet će izvanredne rezultate.

Prvi dan je završio izvrsnim predavanjem Erice Orange, koja je govorila o budućnosti obrazovanja i rada, te kako nove generacije sve više traže izazove koji potiču njihovo kritičko razmišljanje.

IMG20230510114842

Drugi dan konferencije, otvorio je švicarski futurolog Gerd Leonhard koji se posvetio temi održive budućnosti. Zelene tehnologije i održiva ekonomija su pitanja na koja već kao društvo kasnimo s odgovorima, no uvijek je pravi trenutak promijeniti razmišljanja i djelovanje na društvo i svijet.

Dan se nastavio kroz zanimljive panel diskusije, te predavanjem Alfonsa Karabude, koji je kao temu odabrao budućnost industrije zabave i kulture. Predstavio je intrigantne inovacije budućih streaming platformi, te se dotakao i AI-a, za kojeg zaključuje kako nikad neće imati osjećaj – ono što čini čovjeka.

IMG20230510100347

Velika izlaganja svjetskih futurologa, zatvorio je Anders Indset, karizmatični poslovni filozof s temom umjetnosti bivanja u krivu. Greške su ono što nas čini ljudima. U tom trenutku preuzimamo odgovornost i otvaramo potencijal kreativnosti i preuzimanju kontrole. Bez pokušaja i pogreške, danas ne bismo živjeli u ovako naprednom svijetu.

Fantastična konferencija, na dva je dana okupila brojne poslovnjake, predstavnike medija i istaknute pojedince u društvu. Gladni znanja, razgovarali smo s jednim od ključnih govornika i nakon njegovog inspirativnog predavanja, a o tome se radi i što smo ga pitali, pročitajte u nadolazećem broju Vidija.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Future Tense 2023
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->