Nalazite se
Članak
Objavljeno: 25.11.2022. 09:46

White Shark 

VIDEO: White Shark u zaštiti mora i morskih pasa

Poznati hrvatski brand računalne periferije i drugog hardvera udružio se s velikom svjetskom organizacijom za zaštitu prirode.

VIDEO: White Shark u zaštiti mora i morskih pasa

Hrvatski hardverski brand White Shark već se odavno etablirao među domaćim i inozemnim gamerima, a njegovi proizvodi više nisu samo jeftinija alternativa razvikanim brandovima, jer ih sve više kupuju "ozbiljni" igrači i e-sportaši širom regije i svijeta.

Sada je White Shark odlučio učiniti nešto i za širu zajednicu, pa je postao službeni partner tj. sponzor jedne od najvećih svjetskih organizacije zaštite okoliša "International Union for Conservation of Nature" (IUCN) s naglaskom na zaštitu morskih pasa, kao što možete vidjeti u ovom videu.

U sklopu trogodišnje kampanje koja ima naziv “Let’s care about each other”, White Shark će biti organizator ili pokrovitelj niza akcija koje će za cilj imati zaštitu morskih pasa (posebno ugroženih vrsta), očuvanje mora i oceana u kojima oni žive, akcije čišćenje mora i obale, edukacije, te aktivnosti poticanja ekološke osviještenosti i  korištenja recikliranih materijala.

Kako i sami kažu: “Stalno smo razmišljali kako možemo pomoći da se to promijeni, a odgovor je zapravo sve vrijeme bio ispred nas - u našem imenu - White Shark”.

Kroz ovu kampanju tim White Shark ambasadora se, uz postojeće influencere iz domene gaminga, širi i na znanstvenu zajednicu, sportaše, glazbenike, ekološke aktiviste i mnoge druge ekološki orijentirane osobe.

Glavni ambasador iz znanstvene zajednice je dr. sc. Alen Soldo, profesor na fakultetu oceanografije u Splitu i najveći znanstveni autoritet za morske pse u Mediteranu, autor mnogobrojnih članaka i knjige o morskim psima. Kako navodi u svojim radovima, u Jadranskom moru živi 60 vrsta morskih pasa od kojih je 70% ugroženo, a nažalost 3 vrste su izumrle u zadnjih nekoliko desetljeće. S obzirom na to da su morski psi vrlo specifična životinjska vrsta koju karakterizira niz interesantnih zanimljivosti, putem influencera će se o mnogima od njih upoznavati i svi pratitelji branda na svim društvenim mrežama.

Kao prvi u nizu ambasadora iz sportskog života, tu je Vanja Peleš, svjetski prvak u ronjenju na dah i veliki pobornik zaštite okoliša, te sudionik mnogih akcija čišćenja mora i obale.

Među prvima se kao ambasador priključio i Ribafish, naš poznati food bloger, novinar, edukator, ekološki aktivist, koji radi edukacije djece po hrvatskim otocima i organizira mnoge druge ekološke akcije na vrlo jedinstven i kreativan način.

White Shark se također uključio i u ekološki pokret REZOLUCIJA ZEMLJA koji radi na promicanju zaštite i čišćenja okoliša, ekologiji, a ponajviše na edukaciji djece i mladih o bitnim ekološkim pitanjima. Tako će na proljeće 2023. godine White Shark biti sponzor akcije čišćenja mora na nekoliko lokacija na jadranskoj obali.

Vezani sadržaji
Ključne riječi White Shark IUCN
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->