Nalazite se
  • Non Tech
  • Svijet
  • Kineska korporacija isplaćuje plaće u digitalnom yuanu
Članak
Objavljeno: 26.04.2021. 12:54

Digitalne valute 

Kineska korporacija isplaćuje plaće u digitalnom yuanu

Kina koristi svoje tehnološke konglomerate za uvođenje službenog digitalnog novca.

Kineska korporacija isplaćuje plaće u digitalnom yuanu

Tijekom prošle i početkom ove godine, Kina je provodila velika testiranja svoje digitalne valute koja bi u skoroj budućnosti trebala postati jedino službeno sredstvo plaćanja u toj zemlji.

Nakon što su 10 milijuna digitalnih yuana podijelili na 500.000 stanovnika Shenzena i još nekoliko velikih gradova u kojima se moglo plaćati raznu robu i usluge digitalnom valutom, Kinezi u igru uvode i velike tehnološke korporacije, pa će zaposlenici u korporaciji JD.com, najvećem kineskom retaileru koji se nadmeće s Alibabom, uskoro dobivati plaće u digitalnom yuanu.

Kineska digitalna valuta razvija se u suradnji državnih tijela, komercijalnih banaka, pružatelja tehnoloških usluga i velikih tehnoloških kompanija. Za razliku od kriptovaluta poput bitcoina, kineski digitalni novac nije razvijen s ciljem da se ne može pratiti, već je ideja kineskih vlasti da lakše omogućuje uvid u cirkulaciju centralnoj kineskoj banci i drugim državnim financijskim institucijama. 

Huawei je već predstavio aplikaciju digitalnog novčanika koja podržava digitalni yuan na nekim njegovim telefonima pa možemo reći da je sve spremno za iduća fazu u digitalizaciji Kine, koja bi uskoro mogla u potpunosti izbaciti klasični novac u fizičkom obliku.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->