Nalazite se
Članak
Objavljeno: 24.05.2023. 15:28

5 EUR za dodatni profil

Netflix počeo loviti djelitelje šifri

Korisnici u SAD-u, Ujedinjenom Kraljevstvu, Australiji i sedam drugih zemalja u svijetu počet će dobivati mailove od Netflixa

Netflix počeo loviti djelitelje šifri

Netflixova nova ofenziva protiv dijeljenja lozinki stigla je 23. svibnja u SAD, Ujedinjeno Kraljevstvo i Australiju, a proširit će ovu kontroverznu odluku i na druge države.

Prema nedavnoj objavi, popularni streaming servis će slati mailove svima koji dijele svoje lozinke za Netflix van svog „kućanstva“, a s tim će početi odmah. U toj poruci Netflixovim članovima će navodno pisati da je njihova pretplata predviđena samo za njih i druge ljude s kojima žive. U njoj će se nalaziti i poveznica koja će vam dati upute kako na daljinu izbaciti nekoga sa svog Netflix računa.

Ali ako želite baš jako, jako dijeliti svoj račun s prijateljem, Netflix vam daje dvije opcije: Možete prebaciti profil druge osoba njima, a onda oni moraju platiti mjesečnu pretplatu; ili možete potrošiti dodatnih pet eura kako bi dodali prijatelja na svoj račun. Toliko iznosi i cijena najjeftinijeg plana na hrvatskom Netflixu. A ako želite dodati još ljudi, morat ćete platiti dodatnih pet eura za svaku osobu. Tako da bi Netflix mogao postati poprilično skup.

Netflixova stranica za pomoć korisnicima pružila je važne informacije vezano za tu opciju dodatnog člana pretplate. Drugi korisnik će imati vlastitu lozinku i profil. Međutim, originalni vlasnik plaća sve. Tako da zapravo ne dodajete novu osobu, nego jednostavno kupujete dodatnu pretplatu. Također, dodatni članovi moraju živjeti u istoj državi kao i vlasnik te ne mogu raditi dodatne profile.

Ono što se događa je zapravo identično onome što je Netflix napravio u drugim zemljama diljem svijeta. Na primjer, španjolski korisnici moraju platiti šest eura kako bi dodali prijatelja. Netflix je prije najavljivao da će ova ofenziva na dijeljenje lozinki krenuti do 30. lipnja u SAD-u, a mnogi su očekivali da će dobiti više vremena za pripremu od ovoga.

Uz SAD, Ujedinjeno Kraljevstvo i Australiju, Netflix svoju akciju širi i na korisnike u Hong Kongu, Izrael, Singapur i Filipine. Opcija dodavanja dodatnog člana bit će dostupna i u tim zemljama.

Osim 14 zemalja koje Netflix trenutno cilja, čini se da su svi ostali sigurni, barem zasad.

Totalno je razumljivo ako vam se sve šire uvođenje ovog pravila ne sviđa. Dobra vijest je da imate alternative. Primjerice, HBO Max dopušta dijeljenje lozinke. Nisu sretni oko toga, ali dopuštaju.

Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->