Nalazite se
Članak
Objavljeno: 04.10.2022. 11:28

Jailbreak 

Pojavio se prvi jailbreak za PS5

Exploit ima dosta ograničenja i funkcionira samo na konzolama sa starim firmwareom.

Pojavio se prvi jailbreak za PS5

Ako vam nije poznato što to znači jailbreak, reći ćemo vam samo da se radi o svojevrsnom kernel exploitu koji omogućuje da nakon "operacije" na PlayStation konzolu možete instalirati softver koji nije odobren od strane Sonya, što uključuje i piratske inačice igara.

Gotovo dvije godine nakon što je PS5 pušten u prodaju, čini se da su modderi pronašli način za jailbreak konzole, iako uz neka značajna ograničenja. Prema pisanju IGN-a, modder poznat kao SpecterDev otkrio je jailbreak, koji je opisan kao eksperimentalni IPV6 kernel exploit koji iskorištava ranjivost WebKita.

Čini se da će jailbreak raditi samo na PS5 sustavima koji pokreću firmware verziju 4.03 ili stariju. Ako ste ažurirali svoj PS5 od prošlog listopada, vjerojatno nećete moći isprobati jailbreak, a čak i tada pokušaj instaliranja jailbreaka uspije samo u 30 posto slučaja.

Što se tiče onoga što zapravo možete učiniti s jailbreakiranim PS5 trenutno, dobit ćete pristup izborniku za otklanjanje pogrešaka sustava (debug konzoli), a možda ćete također moći instalirati neke igre izvan PlayStation Storea, mada to još nije potvrđeno.

Sony se zasad ne mora bojati da će jailbreak dovesti do značajne piratizacije igara za PS5, ali IGN vjeruje da bi mogao predstavljati poticaj za razvoj jailbreak scene.

Vezani sadržaji
Ključne riječi jailbreak PS5
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->