Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Gitarska pedala stvara apsolutnu tišinu
Članak
Objavljeno: 15.09.2023. 16:07

Boss NS-1X 

VIDEO: Gitarska pedala stvara apsolutnu tišinu

Boss je lansirao novu pedalu za električnu gitaru za koju kaže da je prigušivač pozadinske buke sljedeće generacije.

VIDEO: Gitarska pedala stvara apsolutnu tišinu

Većina ljudi koji sviraju električnu gitaru koristi razne pedale koje poboljšavaju zvuk, čine ga čišćim ili žešćim, dodaju razne efekte i distorzije, a Boss je sada lansirao novu pedalu pod nazivom NS-1X koja predstavlja "gate" i prigušivač pozadinske buke s velikim mogućnostima podešavanja.

Za NS-1X, Boss je iskoristio svoju tehnologiju takozvane "višedimenzionalne obrade" koja analizira ulazni signal na više razina u stvarnom vremenu kako bi uklonio šum bez utjecaja na prirodni ton i osjećaj sviranja gitare ili basa, a pedala to radi korištenjem tri moda.

ns-1x_section_02

Mute omogućuje potpunu tišinu tijekom mijenjanja instrumenata, ugađanja ili tijekom pauza između sviranja. Reduction omogućuje nježno potiskivanje buke, dok Gate pojačava odziv i odmah prekida zvuk kada ne detektira nikakav signal.

Za poboljšanu kontrolu i odziv, gumb Damp za postavljanje najveće količine smanjenja buke sada se pridružuje gumbima Threshold (koji postavlja razinu na kojoj se aktivira potiskivanje buke) i Decay (za postavljanje trajanje signala nakon prestanka reprodukcije iz izvora), a tu je i indikatorska traka s 12 lampica za brzu vizualnu provjeru statusa smanjenja buke.

Kako na probi zvuči tišina bez škripe, brujanja i šumova koje stvaraju kabeli, pojačala i druge stvari na koje ste vjerojatno navikli na probama u svojoj garaži kada se uštekate u pojačalo od par stotina vata i odvrnete gumbe do kraja, možete pogledati i čuti u ovom videu.

NS-1X se prodaje po cijeni od 200 američkih dolara.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Boss NS-1X
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->