Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Rimac C Two rasturio Bugatti Chiron na 402 m
Članak
Objavljeno: 28.04.2021. 09:17

Svjetski rekord 

VIDEO: Rimac C Two rasturio Bugatti Chiron na 402 m

Rimac C_Two je s ovim rekordom postao najbrži automobil serijske proizvodnje na četvrt milje.

VIDEO: Rimac C Two rasturio Bugatti Chiron na 402 m

Mate Rimac je odlučio napraviti jedan neobičan video u kojem je demonstrirao fantastično ubrzanjeC_Two električnog automobila koji se nalazi u zadnjoj fazi razvoja prije početka serijske proizvodnje.

Testiranje je obavio na nekorištenoj pisti zračne luke u Velikoj Gorici, a cilj mu je bio isprobati kako se C_Two nosi na stazi od četvrt milje (402 metra), na kojoj rekord za automobile serijske proizvodnje drži Bugatti Chiron s 9,4 sekunde.

Tijekom testiranja Mate je odvezao više utrka protiv vremena, ali i "parelelku" protiv Porsche Taycan Turbo S automobila, kojeg je bez problema ostavio na stazi, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Već u prvoj trci C_Two je postigao ubrzanje od nule do stotke za 2,33 sekunde, a na 402 metra je vrijeme iznosilo 8,94 sekunde uz prosječnu brzinu od 154,19 mph, odnosno 248,1448 km/h. Tim rezultatom C_Two je nadmašio službeni rekord Bugatti Chirona, no kako se radi o predprodukcijskom modelu Rimčev rekord vjerojatno neće biti službeno priznat dok to isto ne ponovi s vozilom serijske proizvodnje, koje bi se moglo pojaviti kroz nekoliko mjeseci.

Inače, Rimac je potvrdio da ime C_Two neće biti službeno ime novog auta, pa bi uskoro trebao objaviti kako će se doista zvati.

Pored toga Rimac kaže da će uskoro početi pozivati novinare kako bi imali priliku testirati vožnju C_Two. Ekipa u redakciji je već počela po auto-dućanima razgledavati trkaće kombinezone, rukavice i [dakako] kacige.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->