Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Rusija oprema vojnike dronovima bombama
Članak
Objavljeno: 08.07.2019. 15:49

Dronovi 

VIDEO: Rusija oprema vojnike dronovima bombama

Ministarstvo obrane Rusije želi opremiti vojnike malim eksplozivnim dronovima.

VIDEO: Rusija oprema vojnike dronovima bombama

Rusija se tijekom operacija u Siriji susrela s komercijalno dostupnim dronovima i zrakoplovima na daljinsko upravljanje opremljenim eksplozivom, kojima je ISIL želio napasti njihovu bazu. Temeljem tog iskustva, Ministarstvo obrane Ruske Federacije, odlučilo je razviti male osobne quadcopter dronove koji će se dodjeljivati vojnicima, a umjesto za nadzor i špijuniranje koristit će se za uništavanje meta pomoću minijaturnih bombi koje se već nalaze u razvoju.

Drugim riječima, ruski vojnici će te dronove koristiti umjesto klasičnih ručnih bombi, što nas malo podsjeća na igru Enemy Territory: Quake Wars, gdje smo takvo oružje već isprobali, kao što možete vidjeti u ovom videu.

 

Dron će funkcionirati na vrlo jednostavan način tako da će ga vojnik dovesti do mete koju želi uništiti, a potom detonirati bombu. Za sada nije poznato hoće li ti dronovi imati i mogućnost autonomije. Prvi prototipovi već se testiraju u jednoj aktivnoj ruskoj postrojbi, a zamišljeno je da se po jedan dron bomba ubzo nađe u svakom vodu kopnenih jedinica Rusije.

Izvor: IzvestiaVezani sadržaji
Ključne riječi Rusija bomba dron
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->