Nalazite se
Članak
Objavljeno: 23.04.2021. 09:14

AMD FidelityFX 

AMD daje veliku prednost Xbox Series X i S pred PS5

Najnovija AMD-ova tehnologija znatno će unaprijediti igre na Microsoftovim konzolama nove generacije.

AMD daje veliku prednost Xbox Series X i S pred PS5

AMD je u Xbox Series X/S Game Development Kit, ugradio svoju novu FidelityFX tehnologiju, koja će Microsoftovima konzolama pružiti vizualne značajke koje su do sada bile ograničene za PC grafiku na AMD-ovim grafičkim karticama najnovije generacije.

AMD-ova tehnologija FidelityFX prilagodljiv je softver koji programerima igara nudi razna poboljšanja za izoštravanje slika koje mogu lakše implementirati u svoje igre. Izvanredne značajke FidelityFX-a uključuju promjenjivo zasjenjenje (variable shading), odsjaj prostora zaslona (screen space reflections) i okluziju okoline (ambient occlusion), što sve dodaje značajnu vizualnu dubinu slici bez ugrožavanja performansi igre.

Od nove tehnologije korist će imati oba modela Xbox Series konzola, no posebno će biti oduševljeni gameri s jeftinijim i hardverski slabijim Xbox Series S konzolama, čiji će AMD RDNA 2 CPU i Zen 2 GPU hardver u igrama omogućiti vizualnu kvalitetu koja će biti u rangu skupih gaming PC računala.

Nova nadogradnja Xbox Series X/S Game Development Kita će time pružiti veliku prednost Microsoftu pred Sonyem čije PS5 konzole neće imati te napredne značajke, a za sada još nije poznato hoće li AMD pružiti podršku za FidelityFX i za njih. Mada se radi o vrlo sličnom hardveru, samo Xbox Series X/S konzole posjeduju punokrvnu AMD RDNA 2 arhitekturu, što otežava integraciju tehnologije na PS5.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->