Nalazite se
Članak
Objavljeno: 13.05.2019. 15:02

Google 

Fuchsia OS nije novi multiplatformski Android

Google se napokon odlučio oglasiti u vezi operativnog sustav Fuchsia.

Fuchsia OS nije novi multiplatformski Android

Prije tri godine na GitHubu je slučajno otkriven kod za Googleov operativni sustav pod nazivom Fuchsia, nakon čega su krenule brojne glasine i "procurjele informacije", a Google dosad nije htio ništa komentirati. U tim se glasinama najčešće govorilo da se radi o potpuno novom Androidu kombiniranom s Chrome OS-om koji će raditi jednako na mobilnim platformama, gadgetima i računalima, što podsjeća na ono što je već dugo pokušavao napraviti Canonical s Ubuntu OS-om.

Sve te glasine sada su raspršene, jer je Hiroshi Lockheimer, potpredsjednik Androida i Chromea, u razgovoru za Verge rekao da Fuchsia doista postoji, no to nije OS koji će zamijeniti Android i proširiti se na sve platforme, već se radi o testnom operativnom sustavu koji Googleu služi kao digitalno igralište na kojem se isprobavaju stvari koje se razvijaju za druge Googleove proizvode.     

Drugim riječima, Fuchsia je očito samo ogoljeli testni operativni sustav na kojem se isprobavaju različite stvari koje jednog dana završe u Androidu, pa se ne morate plašiti da će na vaš telefon stići OS s tako bedastim imenom.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->