Nalazite se
Članak
Objavljeno: 08.09.2023. 08:35

Code Llama 

Kodiranje korištenjem Code Llama AI modela

Code Llama je veliki jezični generativni AI model koji predstavlja zanimljivu alternativu za ChatGPT-4.

Kodiranje korištenjem Code Llama AI modela

Zahvaljujući prodoru generativne umjetne inteligencije poput ChatGPT-a, pisanje koda nikada nije bilo lakše nego danas. S pojavom velikih jezičnih modela (LLM-ova), za proces kodiranja možemo reći da je postao revolucioniran.

Jedan takav LLM koji je uzburkao tehnološki svijet programiranja je Code Llama, razvijen od strane istraživača Meta Researcha, koji se može uspješno koristiti kao zamjena za ChatGPT-4 u interakciji s vašom vlastitom bazom koda ili GitHub repozitorijima.

Code Llama

Code Llama je LLM otvorenog koda koji je dizajniran za interakciju s dokumentacijom i bazama koda. To je najsuvremeniji model koji može generirati kod i prirodni jezik o kodu, iz koda i prirodnih jezičnih upita. To ga čini svestranim alatom i za iskusne kodere, kao i za one koji tek počinju savladavati vještine kodiranja.

Jedna od ključnih značajki Code Llame je njegova pristupačnost. Besplatan je i za istraživanje i za komercijalnu upotrebu, što ga čini vrijednim resursom za širok raspon korisnika. Bilo da ste istraživač koji istražuje zamršenost jezika kodiranja ili komercijalni subjekt koji želi pojednostaviti svoje procese kodiranja, Code Llama je alat koji vjerojatno može zadovoljiti sve vaše potrebe, kao što možete vidjeti u ovom kratkom vodiču u ovom videu.

Code Llama je dostupan u tri modela: Code Llama, temeljni model koda; Code Llama – Python, koji je specijaliziran za Python; i Code Llama – Instruct, koji je podešen za razumijevanje uputa prirodnog jezika. Ova raznolikost modela omogućuje korisnicima da odaberu onaj koji najbolje odgovara njihovim specifičnim potrebama i zahtjevima.

Više informacija i link za preuzimanje možete pronaći na ovoj poveznici.

Vezani sadržaji
Ključne riječi meta Code Llama
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->