Nalazite se
Članak
Objavljeno: 05.12.2023. 16:33

Looking Glass Go 

Looking Glass lansira prijenosni holografski zaslon

Mali prijenosni hologramski zaslon nije veći od pametnog telefona, a za rad koristi umjetnu inteligenciju.

Looking Glass lansira prijenosni holografski zaslon

Tvrtku Looking Glass, odnosno Looking Glass Factory znamo već desetak godina, od kada je na raznim tehnološkim sajmovima počela predstavljati prototipe hologramskih zaslona za koje je vjerovala da će se naći u svim našim domovima.

Između ostaloga, Looking Glass je na CES 2020 sajmu predstavio pri 8K hologramski zaslon na svijetu Looking Glass 8K Immersive Display, a trenutno u ponudi ima samo jedan hologramski zaslon koji možete kupiti, Looking Glass 16" Spatial OLED, no u budućnosti bi trebali lansirati i modele od 32 i 65 inča.

Sada je tvrtke odlučila predstaviti svoj najmanji holografski zaslon, 6-inčni Looking Glass Go, koji ćete moći izvući iz džepa poput mobitela i pokazivati svoje hologramske fotke frendovima, bez potrebe za korištenjem 3D naočala, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Uređaj će dolaziti sa softverskim paketom pokretanim umjetnom inteligencijom za transformaciju običnih dvodimenzionalnih fotografija u trodimenzionalne holograme. Pored toga, korisnici s pametnim telefonima koji imaju mogućnost prostorne fotografije (spatial photography), također mogu stvarati 3D holograme koje se potom mogu prikazivati na 6-inčnom dijagonalnom području gledanja zahvaljujući visokopreciznoj optici svjetlosnog polja, koja se može naginjati do željenog kuta. 

Looking Glass kaže da se 3D kreacije, holografska umjetnost i slike skenirane pomoću Luma AI-ja mogu učitati u uređaj zahvaljujući ugrađenoj Wi-Fi povezivosti, a uređaj je sposoban pohraniti više od tisuću holograma u lokalnu memoriju. 

go2

I na kraju, ovaj zaslon može postati i vaši digitalni AI asistent korištenjem aplikacije Lifeforms uz pomoć ChatGPT-a, a zatim prilagoditi glasom i osobnošću na više jezika. 

U sofverskom paketu će biti uključena aplikacija koja korisnicima omogućuje reprodukciju eksperimentalnog prostornog videa, zajedno s pristupom platformi za dijeljenje holograma Looking Glass Blocks.

Looking Glass ističe da Go ima dvostruko veću gustoću piksela od prethodnih Looking Glass zaslona i gotovo je 10 puta tanji. Ulazna rezolucija je 1.440 x 2.560 piksela u omjeru 9:16, a postavka omogućuje da više ljudi istovremeno gleda sadržaj na ekranu. 

Uređaj je dimenzija od 16 x 8 x 1,9 cm i težak je 235 g, ima USB-C za prebacivanje podataka s PC ili Mac računala, kao i napajanje. 

Looking Glass Go se trenutno nalazi u sustavu crowdfundinga na Kickstarteru, gdje ga možete naručiti za 199 američkih dolara, dok će mu maloprodajna cijena u dućanima iznositi 300 dolara, a isporuke bi trebale početi u lipnju 2024.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Looking Glass
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->