Nalazite se
Članak
Objavljeno: 10.06.2019. 13:11

E3 2019 

Microsoftov xCloud game servis kreće u listopadu 2019

Osim igranja na serverima u oblaku, xCloud će vam omogućiti i streaming s Xboxa.

Microsoftov xCloud game servis kreće u listopadu 2019

Microsoft na E3 2019 sajmu nije otkrio neke nove detalje o svojem servisu za cloud gaming pod nazivoma Project xCloud, no barem smo saznali da će ga pokrenuti u listopadu ove godine. Slično kao što će funkcionirati Google Stadia, Microsoftov xCloud bi vam također trebao omogućiti igranje Xbox naslova na svim mogućim uređaja, od slabih računala, pa sve do televizora, tableta i pametnih telefona.

No to nije sve što će vam xCloud pružiti, jer je Microsoft objavio da ćete imati mogućnost streamanja igara s vlastite Xbox konzole bez spajanja na servere u oblaku, što prilično podsjeća na Sonyevu značajku PlayStation Remote Play.

Project xCloud će podržavati sve Xbox One naslove, odnosno više od 3500 igara.

Kako se čini, cloud gaming bi napokon trebao postati iduća velika stvar u svijetu video igara, jer su tehnološka rješenja i brze internetske veze konačno postali dovoljno dobri da nam omoguće igranje u oblaku bez latencije, pada kvalitete i rušenja, što se događalo kod prvih game-streaming servisa poput Gaikaia i OnLivea, koji su se očito pojavili nekoliko godina prerano i neslavno propali.

Postavlja se pitanje hoće li xCloud biti svojevrsni kanibalizam za iduću Microsoftovu Xbox konzolu Project Scarlett jer zbog čega bi netko kupovao skupi igraći hardver, ako će sve Xbox igre moći igrati na kršu od računala i tableta.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam