Nalazite se
Članak
Objavljeno: 07.10.2021. 09:45

Migracija 

Milijuni izbjeglica s WhatsAppa pobjegli na Telegram

Poslovica kad jednom smrkne drugom svane najbolje se može primijeniti na nedavni pad WhatsAppa.

Milijuni izbjeglica s WhatsAppa pobjegli na Telegram

Koliko smo svi postali ovisni o komunikacijskim platformama najbolje svjedoči podatak da je samo 6 sati prekida rada WhatsAppa bilo dovoljno da čak 70 milijuna njegovih korisnika napusti Facebookov servis i prijeđe na Telegram.

Taj podatak iznosi osnivač platforme Pavel Durov koji kaže da je Telegram svih tih 70 milijuna novih korisnika dobio u samo jednom danu. Mada Durov izbjegava reći da je razlog takvom naglom povećanju korisnika upravo pad WhatsAppa i Messengera, jasno je da je njegova komunikacijska platforma profitirala upravo zbog nevolja Zuckerberga i društva.

U nastavku svojeg priopćenja Durov se ispričava dijelu korisnika u Amerikama koji su osjetili usporenje u radu Telegrama, navodeći kao razlog istovremeno registriranje milijuna novih korisnika na platformu.

Smatra se da su od rušenja Facebookove serverske infrastrukture najveću korist imali Telegram i Signal, no veliko je pitanje koliko se korisnika prebacilo na njih za stalno, a koliko se vratilo na Facebookove servise nakon što se sve vratilo u normalu.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->