Nalazite se
Članak
Objavljeno: 29.01.2014. 15:37

VIDI.iptv

ISKON.TV: Društvena televizija

Iskon se u više od 15 godina poslovanja istaknuo kao fleksibilan operater.

ISKON.TV: Društvena televizija

Sve Iskonove usluge su jednostavno pojašnjene i lako primjenjive, a suradnja s korisnicima je transparentna i ne postoje nikakvi dodatni skriveni troškovi. Uz sve navedeno, Iskonove usluge dostupne su širom Hrvatske, što je još jedna prednost na domaćem tržištu. 

Prema tipu tehničke infrastrukture usluge se dijele na takozvanu narančastu i bijelu zonu dostupnosti. U narančastoj zoni dostupni su paketi putem Iskonove vlastite infrastrukture, dok se u bijeloj zoni dostupnosti tehnička infrastruktura bazira putem veleprodajnog širokopojasnog pristupa. 

Iskonovci-gledaju-IskonTV-player-x-2_iskontv_frontpage_campaign

TV usluga je dostupna u sklopu Iskon.DUO i Iskon.TRIO paketa. U Iskon.DUO paketima IPTV usluga je dostupna u kombinaciji s internetom ili fiksnom telefonskom linijom, dok Iskon.TRIO paketi sadrže sve tri usluge. Korisnici se najčešće odlučuju za Iskon.TRIO pakete. U ponudi su i Iskon.DUO paket koji ne sadrži TV uslugu (kombinacija je fiksnog telefona i interneta), te SOLO paketi. 

Brzine interneta variraju po paketima, a kreću se do 10 mpbs ovisno o individualnim korisničkim potrebama. Većina Iskon.DUO i Iskon.TRIO trio paketa nudi brzinu od 5 mbps što zadovoljava sve potrebe rezidencijalnih korisnika. Pojedini paketi nude mogućnost dodatnog povećanja brzina, obzirom na tip odabrane usluge i lokacije korisnika (zonu dostupnosti). 

Iskonov osnovni TV paket sadrži 60-ak najkvalitetnijih i najgledanijih domaćih i svjetskih TV kanala (u paket su uključeni nacionalni, regionalni, filmski, glazbeni, dokumentarni, dječji, sportski, lifestyle i zabavni kanali te 17 hrvatskih radijskih postaja). 

iskon tv 3

Iskon.DUO paketi koji uključuju TV uslugu dostupni su po cijenama od 161,59 kn/mjesečno, a Iskon.TRIO paketi po cijenama od 236,65 kn/mjesečno, kolika je cijena Iskon.TRIO Start paketa. Osnovna se cijena Iskon.TV usluge odnosi se na jedan set top box. Korisnici u narančastoj zoni u mogućnosti su uključiti i dodatni stb (TV prijemnik) po cijeni od 29,99kn mjesečno. Dodatni STB omogućuje gledanje različitih programa na dva televizijska prijemnika u istom kućanstvu. 

Uz osnovni paket, korisnici TV usluge u mogućnosti su odabrati Iskon.TV Plus paket koji sadrži dodatnih 40-ak kanala. Tu su i HBO programski paketi, pojedinačni kanal KinoTV koji 24 sata dnevno emitira filmske uspješnice svjetske kinematografije te zabavni Pink TV programski paket koji sadrži ukupno 12 kanala. Kako su KinoTV i Pink TV novosti u Iskonovoj televizijskoj ponudi, trenutno u njima bez naknade uživati mogu svi Iskon.TV korisnici do 02.01.2014. godine. 

Cijena Iskon.TV Plus paketa iznosi 45,64 kune mjesečno uz ugovornu obvezu 12 mjeseci, dok će cijena TV Pink paketa po isteku promotivnog perioda iznositi 39 kuna mjesečno uz ugovornu obvezu od 24 mjeseca. Kino TV će se moći aktivirati kao pojedinačni kanal uz cijenu od 4,99 kuna mjesečno uz ugovornu obvezu 12 mjeseci. U ovom trenutku Iskon.TV ne nudi HD kanale, no promjene i novosti u tom segmentu mogu se očekivati u nadolazećim mjesecima. Konkretnije, u pripremi je paket koji će u najboljem omjeru cijene i kvalitete gledateljima ponuditi HD sinergiju filma, sporta, dokumentarnih sadržaja i onih za odrasle. 

Iskon potiče svoje partnere da lokaliziraju svoje TV kanale (hrvatski titlovi), no neke TV kanale zbog vrste sadržaja nije moguće prevoditi. Primjerice,informativni live kanali kao što su CNN, CNBC ili BBC World nemaju mogućnost prevođenja – bilo titla, bilo sinkronizacije. Isto vrijedi i za muzičke kanale kao što su VH1 ili MTV, gdje prijevod nije potreban jer osnovu kanala čine muzički spotovi. 

Iskonova Snimalica i Kontinuirana snimalica dodatne su usluge kojima se pristupa iz preglednog i nizom korisnih informacijama obogaćenog Programskog vodiča. Opcija Mozaik nudi pregled više TV kanala istovremeno. Tu su i Roditeljska zaštita, Sustav za preporuke koji prepoznaje vaše preferencije obzirom na gledane kanale, tu su postavljanje Podsjetnika i multifunkcionalni daljinski koji se može programirati kako bi se njime upravljalo s više uređaja u kući, a Iskonova videoteka sadrži više od 2.000 aktualnih naslova.

Iskon_presica_005

Iskon je kao prva društvena televizija u Hrvatskoj omogućio svojim korisnicima da prijateljima poklanjaju filmove iz videoteke te putem Jumbo cloud servisa integriranog s Iskon TV-om razmjenjuju foto i video sadržaje. Prema informacijama, Iskon.TV je prva IPTV koja je na taj način integrirala cloud servis za pohranu podataka. Također je prva koja je na veliki televizijski zaslon dovela društvene mreže Facebook i YouTube. 

Iskon se, poput svih operatera, drži zakonom propisanog roka za instalaciju, tj. 30 dana od prihvaćanja potpisanog zahtjeva za dodjelu usluge. Pritom se korisnicima maksimalno izlazi ususret kako bi instalacija bila ostvarena u što kraćem roku unutar zadanog zakonskog okvira.

Za instalaciju postoje dvije mogućnosti. Jednostavnu samoinstalaciju obavlja korisnik uz korisničku podršku 24 sata dnevno u slučaju dodatnih pitanja ili nedoumica. Cijena samoinstalacije iznosi 1 kunu, dok je cijena instalacije uz izlazak Iskonovog tehničara 450 kuna. 

Iskon će nastaviti s razvojem Iskon društvene televizije, te respektirati svoje korisnike kao aktivne sudionike koji samostalno odlučuju koje će sadržaje, kada i putem kojih kanala pratiti, kada će se informirati, kako opuštati i zabavljati. 

Što se programske ponude tiče, sredinom prosinca krenula je Iskonova HBO promotivna akcija u kojoj korisnici koji se odluče na 12-mjesečnu pretplatu na popularne filmske kanale dobivaju tri mjeseca bez naknade. Akcija „Gledaj 12 – plati 9 mjeseci“ vrijedi do kraja siječnja 2014. godine. Početkom siječnja svi će korisnici Iskon TV-a dobiti i dodatni kanal – TLC – u osnovnom paketu, a u prvom će kvartalu biti predstavljene i dodatne novosti vezane uz IPTV uslugu. 

Iskon.TV u pokretu 

Okvir

Iskonovci odnedavno mogu uživati i u novim funkcionalnostima Iskon.TV aplikacije, sada namijenjene svim korisnicima. Pokretanje Snimalice, korištenje virtualnog daljinskog upravljača i pregled sadržaja videoteke s video trailerima samo su neke od novih mogućnosti redizajnirane aplikacije. Korisnici koji u omiljenim televizijskim kanalima žele uživati i u pokretu, to mogu putem naplatne opcije Iskon.TV Player unutar aplikacije (web i smartphone aplikacija). Iskon.TV Player dostupan je po cijeni od 25,40 kune mjesečno korisnicima Iskon.TV usluge. Korisnik ovdje može postaviti snimanje sadržaja unazad 48 sati, te odnedavno pratiti atraktivne sportske kanale Sportklub 1, 2 i 3 te Eurosport 2. Iskon.TV Player putem naplatnog sustava Vingd mogu gledati i nekorisnici Iskonove TV usluge, pri čemu plaćaju naknadu za jednokratan pristup svim dostupnim sadržajima u trajanju 24 sata. 

TOP 5 MOGUĆNOSTI 

-Optimalan izbor najpopularnijih  kanala već u osnovnom paketu
 - Iskon snimalica
- Iskon.TV aplikacija za gledanje emisija u pokretu
- Videoteka s preko 2000 naslova
- YouTube, Facebook i Jumbo na zaslonu TV-a - prva društvena TV u Hrvatskoj 

INFO 

Iskon.TV
Kanala u ponudi: 123
HD kanali: Ne (uskoro)
web: www.iskon.hr
email: [email protected]

PROMO ČLANAK

Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->