Nalazite se
Članak
Objavljeno: 31.08.2023. 13:22

Toyota 

Platforma Toyota Open Labs za održivu budućnost

Toyota Open Labs nova je platforma otvorenih inovacija osmišljena kao podrška startupima u ostvarenju ambicija brzog rasta i doprinosa održivoj budućnosti.

Platforma Toyota Open Labs za održivu budućnost

Tvrtka Toyota Motor Europe pokrenula je novu platformu za otvorene inovacije Toyota Open Labs, koja povezuje startupe s poslovnim jedinicama Toyotinog ekosustava s ciljem skaliranja inovacija i vođenja tržišta u sljedeću fazu mobilnosti. Program će biti pokretačka snaga Toyotine transformacije u tvrtku za mobilnost produbljivanjem njezine stručnosti u inicijativama koje obuhvaćaju područja energije, kružnog gospodarstva, ugljično-neutralnih tehnologija, pametnih zajednica i inicijativu „Mobilnost za sve“. 

Otvaranje platforme Toyota Open Labs počelo je pozivom startupima koji posluju u pet ključnih kategorija:

Energija: tehnologije i sustavi za olakšavanje energetske tranzicije, ekonomija vodika, balansiranje mreže, upravljanje energijom, pametno punjenje i prijenos energije od vozila do mreže;
Kružno gospodarstvo: tehnologije i sustavi koji omogućuju oporabu, recikliranje i ponovnu uporabu vozila i baterija;
Ugljična neutralnost: tehnologije i sustavi koji pomažu tvrtkama i društvu smanjiti emisije ugljikovog dioksida, uz digitalizaciju koja omogućuje transparentnu procjenu životnog ciklusa;
Pametne zajednice: novi poslovni modeli i rješenja za razvoj i podršku pametnim zajednicama putem dijeljenja vozila, pretplate i čvorišta mobilnosti;
Mobilnost za sve: rješenja prema fer vrijednosti za prevladavanje prepreka i jačanje sustava mobilnosti i mobiliziranje zajednica s niskom emisijom ugljika uz davanje odgovora na potrebe društva koje je sve starije i osmišljavanje univerzalnog dizajna za sve korisnike;

Partneri platforme Toyota Open Labs su: Toyota Tsusho Europe, društvo za trgovinu i lanac opskrbe Toyota grupe, KINTO Europe, marka za usluge mobilnosti Toyota grupe, Woven Capital, Toyotin fond rizičnog kapitala za financiranje poduzeća u ranoj fazi razvoja i Toyota Mobility Foundation, Toyotina neprofitna zaklada.

Startupi odabrani nakon otvorenog poziva imat će priliku suradnje s raznovrsnom mrežom savjetnika i mentora te će im se otvoriti novi putovi rasta, a moći će i unaprijediti svoju poslovnu strategiju i steći nove prilike za ulaganja te unaprijediti proizvode donošenjem informiranih odluka i izgraditi odnose koji će im pomoći ostvariti globalni utjecaj.

Sudionici će dobiti mogućnost razvoja dokaza koncepta s Toyotom, istražiti moguće koncepte izlaska na tržište i udružiti se s Toyotinim ekosustavom. Svaki će sudionik dobiti podršku u razvoju i priliku za predstavljanje svoje tehnologije na Demo danu tijekom održavanja Paraolimpijskih igara u Parizu 2024.

„Ukoliko je vaša kompanija startup usmjeren na rješavanje budućih izazova održivosti i mobilnosti, Toyota Open Labs je platforma kao stvorena za vas. Toyota razvija sustave mobilnosti koji će na globalnoj razini nanovo osmisliti održive načine življenja, rada i zabave. Toyota Open Labs predstavlja jedinstvenu priliku pretvaranja hrabrih startup vizija u stvarnost uz neprocjenjivu podršku našeg inovacijskog ekosustava,” Kylie Jimenez, viša potpredsjednica za ljudske potencijale, tehnologiju i korporativne poslove tvrtke Toyota Motor Europe.

Za više informacija o platformi Toyota Open Labs i za prijavu za program posjetite toyotaopenlabs.com

Vezani sadržaji
Ključne riječi Toyota Open Labs,
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->