Nalazite se
Članak
Objavljeno: 05.10.2022. 15:19

EFZG 

Sanja Sever Mališ postala dekanica Ekonomskog fakulteta

Izv. prof. dr.sc. Sever Mališ postala je prva žena na funkciji Dekana Ekonomskog fakulteta – Zagreb.

Sanja Sever Mališ postala dekanica Ekonomskog fakulteta

Titulu doktora znanosti izv. prof. dr. sc. Sever Mališ stekla je 2010. godine na temu “Interni nadzorni mehanizmi u funkciji kvalitete revizije financijskih izvještaja”, a dodatno usavršavanje nastavila na European Institute for Advanced Studies in Management u Barceloni, Španjolska te na University of Applied Sciences Osnabrück, Njemačka.

Izv. prof. dr.sc. Sever Mališ dobitnica je i brojnih nagrada, nagrade Hrvatske zajednice računovođa i financijskih djelatnika za njezin diplomski, a kasnije i magistarski rad.

Dobitnica je i nagrade “Mijo Mirković” Ekonomskog fakulteta - Zagreb za knjigu “Analiza financijskih izvještaja”.

Od 2018. godine, izv. prof. dr. sc. Sever Mališ obnašala je funkciju prodekanice za poslovne procese i strateška partnerstva.

Izv. prof. dr. sc. Mališ danas je predstavila i novoizabrane prodekane:

Izv.prof.dr.sc. Božidar Jaković - prodekan za studente, studijske programe i digitalizaciju

Izv.prof.dr.sc. Kosjenka Dumančić – prodekanica za strateška partnerstva i projekte

Izv.prof.dr.sc. Zoran Wittine – prodekan za poslovanje i infrastrukturu

Izv.prof.dr.sc. Zoran Krupka – prodekan za kvalitetu i internacionalizaciju 

Danas je ujedno bio i prvi dan svim brucošima Ekonomskog fakulteta u Zagrebu za koje je organizirana posebna svečanost kojoj su nazočili dekanica i prodekani.

Tom prigodom dekanica je poželjela svim studentima prve godine dobrodošlicu :

"Dobrodošli na Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu! Fakultet je osnovan 1920. godine, proslavili smo 102 godine uspješnog rada i poslovanja. U tom razdoblju promovirano je više od 80.000 studenata i više od 800 studenata je steklo titulu dokrora znanosti. Gotovo da nema institucije u Hrvatskoj u kojoj nije zaposlen netko od naših studenata i na to smo osobito ponosni. Ovaj fakultet krase brojni uspjesi, 2019. dobili smo američku AACSB akreditaciju čime smo postali fakultet koji zadovoljava kriterije koje zadovoljava samo 5% fakulteta u svijetu. Ove godine stekli smo i EQUIS akreditaciju što je velik uspjeh. Diploma Ekonomskog fakulteta u Zagrebu vrijedi svugdje u svijetu. Ove godine od nešto manje od 30 000 srednjoškolaca koji biraju studijske programe, Ekonomski fakultet ostvario je gotovo 10 000 prijava".

Vezani sadržaji
Ključne riječi EFZG Sanja Sever Mališ
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->