Nalazite se
Članak
Objavljeno: 25.09.2023. 15:36

Kina 

Kinezi poludjeli za iPhone 15 telefonima

Prošli petak su u kineskim dućanima koji prodaju nove iPhoneove zabilježeni ogromni redovi i gužve na granici incidenta.

Kinezi poludjeli za iPhone 15 telefonima

Prema pisanju South China Morning Posta, u petak je počela prodaja novih iPhone 15 uređajau  kineskim dućanima, a kineski kupci su pohrlili čoporativno po svoje primjerke u poznatoj pekinškoj trgovačkoj četvrti Sanlitun gdje se nalazi jedna od službenih Appleovih kineskih trgovina.

Kineski mediji navode da je JD Daoji, platforma za dostavu robe lanca JD.com, u prva dva sata prodaje zabilježila 253 posto veći promet u odnosu na prošlogodišnje iPhone 14 modele, a povećao se znatno i broj predbilježbi u svim kineskim gradovima i regijama.

Kada je Kina ove godine zabranila korištenje iPhone uređaja svim vladinim dužnosnicima, to je izazvalo pad Appleove dionice jer su dioničari smatrali da će to uvelike smanjiti prodaju Appleovih telefona u toj mnogoljudnoj zemlji, što će pokvariti globalne planove Applea.

Međutim, kako se čini, to nije bilo slučaj, jer je možda upravo zabrana izazvala suprotni učinak i potakla kineske građane da kupuju nove iPhoneove, usprkos vladinim preporukama, ali i visokim cijenama.

Analitičarka Canalysa Amber Liu, još je u srpnju napisala da su kineski potrošači sve više spremni platiti proizvode visoke kvalitete, a iPhone je u toj zemlji jedan od statusnih simbola, pogotovo sada kada je "službeno" neželjen.

Kako se čini, mi ćemo i dalje često kupovati jeftine kineske uređaje, dok će Kinezi grabiti samo premium robu.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->