Nalazite se
Članak
Objavljeno: 21.12.2022. 11:39

Twitter 

Musk odlazi s mjesta direktora Twittera

Vlasnik Twittera odlučio je udovoljiti korisnicima i ostat će na mjestu CEO-a samo dok se ne nađe zamjena.

Musk odlazi s mjesta direktora Twittera

Nakon što su rezultati Muskove ankete ukazali da većina korisnika želi da odstupi s mjesta šefa Twittera. Musk je rekao da će poštivati rezultate i ostat će na mjestu CEO-a dok se ne nađe "odgovarajuća zamjena".

Musk ne navodi kada bi to točno moglo biti, ali kaže da će odstupiti s mjesta izvršnog direktora kada pronađe nekog "tko je dovoljno lud" da prihvati posao te da će nakon toga on jedino nastaviti s upravljanjem timovima za softver i servere.

Zasad se ne spominje ništa o tome da bi se možda odlučio na prodaju Twittera pa većina ljudi smatra da bi novi CEO imao samo simboličku ulogu u upravljanju kompanijom.

Ovo se događa u trenutku kada je Twitter pretrpio opasne udarce. Otprilike 70 posto osoblja ili je otpušteno ili je dalo otkaz. Oglašivači su pobjegli s platforme jer su govor mržnje i trolovi napredovali, a napori vezani uz moderiranje sadržaja i sigurnost potpuno su stagnirali.

Tvrtka se također sada suočava sa sve većim pritiskom vlade SAD-a na brojnim frontama, pa je Musk izgleda napokon shvatio da jednostavno nije pogodan za upravljanje društvenom mrežom ukoliko je želi spasiti od totalnog potonuća.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Twitter Musk
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->