Nalazite se
Članak
Objavljeno: 04.07.2024. 12:38

Sony 

Sony ukida BR i optičke diskove

Ako koristite Blu-ray diskove za pohranu podataka, napravite si čim prije zalihu.

Sony ukida BR i optičke diskove

Sony je najavio kako planira otpustiti veći broj zaposlenika koji rade u njegovim pogonima za izradu optičkih i Blue-ray diskova, a sada je za portal AV Watch potvrdio da će se postupno ukinuti razvoj i proizvodnju optičkih diskova, uključujući Blu-ray diskove za snimanje, koji su se proizvodili u japanskom gradu Tagajo u prefekturi Miyagi.

Mediji optičkih diskova čija je proizvodnja obustavljena uključuju diskove za široku potrošnju BD-RE (25GB), BD-RE DL (50GB), BD-RE XL (100GB) i BD-R XL (128GB).

Točan datum prekida proizvodnje nije poznat, ali tvrtka kaže da će o tome donijeti odluku nakon razgovora s distribucijskim partnerima.

Poslovni klijenti još ne trebaju paničariti jer Sony kaže da će još neko vrijeme nastaviti prodavati B2B proizvode izrađujući ih unaprijed. Također nema brige za medije s filmovima i PS5 igrama, jer će se oni također normalno nastaviti proizvoditi.

Kraj proizvodnje Blu-ray diskova koji se mogu snimati smanjit će broj opcija koje korisnici imaju za pouzdanu dugotrajnu pohranu svojih podataka. Tvrdi diskovi i SSD-ovi traju u prosjeku pet godina, dok Blu-ray diskovi mogu trajati desetljećima, a neki noviji optički diskovi i stotinu godina.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->