Nalazite se
Članak
Objavljeno: 25.03.2021. 12:42

Trendovi 

Ove godine svi će kupovati velike televizore

Istraživanje ukazuje da će se 2021. godine nastaviti rast prodaje TV-a s velikim dijagonalama zaslona.

Ove godine svi će kupovati velike televizore

Prošla godina je zbog pandemije, lockdowna i ostanka ljudi kod kuće bila prilično uspješna za proizvođače televizora koji su bilježili rekorde u prodaji, a ova bi trebala biti još uspješnija, barem sudeći prema istraživanju koje je proveo TrendForce, koji kaže da će 2021. godine u svijetu biti isporučeno 223 milijuna TV-a, što je rast o 3,1 posto u odnosu na 2020.

TrendForce kaže da će na povećanje potražnje televizora utjecati i odgođeno Europsko prvenstvo u nogometu, kao i Olimpijske igre u Tokiju, bez obzira hoće li se natjecanja održavati s publikom ili bez nje.

Uz povećanu potražnju je nažalost došlo i do povećanja cijena, što je posljedica smanjenih kapaciteta proizvodnje i nestašica u industriji poluvodiča i TV zaslona.

Istraživanje ukazuje da će 20 posto prodaje svih televizora u ovoj godini činiti modeli s dijagonalama od 55 inča, a 17,7 posto njih će imati dijagonale veće od 60 inča.  

Pored toga, TrendForce očekuje da će isporuke OLED TV-a doseći 6,76milijuna jedinica, što je za 72% više u odnosu na prošlu godinu. Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->