Nalazite se
  • Računala
  • Novosti
  • VIDEO: Predstavljene najjeftinije grafičke iz serije RTX 40
Članak
Objavljeno: 19.05.2023. 10:26

Nvidia 

VIDEO: Predstavljene najjeftinije grafičke iz serije RTX 40

Grafička kartica GeForce RTX 4060 će se prodavati za 299 američkih dolara, a posebno je odlikuje niska potrošnja energije.

VIDEO: Predstavljene najjeftinije grafičke iz serije RTX 40

Nvidia je službeno predstavila nove grafičke kartice iz serije RTX 40, odnosno GeForce RTX 4060 Ti i GeForce RTX 4060.

"Obitelj RTX 4060 pruža PC igračima veliku vrijednost i izvrsne performanse pri rezoluciji od 1080p" rekao je Matt Wuebbling, potpredsjednik globalnog GeForce marketinga u Nvidiji. "Ovi GPU-ovi donose nevjerojatnu nadogradnju, počevši od samo 299 USD, stavljajući Ada Lovelace arhitekturu i DLSS 3 u ruke milijuna ljudi diljem svijeta."

geforce-rtx-4060-ti-front_65f94fa6-2767-4e69-b646-06d9501956ea-prv

Također navode da obitelj GeForce RTX 4060 pruža pristup do 300+ igara i aplikacija koje sada podržavaju DLSS, s željno iščekivanim naslovima Gospodar prstenova: Gollum i Diablo IV koji uključuju DLSS 3, a DLSS 3 plug-in za Unreal Engine 5 također dolazi uskoro.

DLSS 3 prikazuje rastuću važnost umjetne inteligencije u igrama u stvarnom vremenu. Masivno povećava performanse u kombinaciji s DLSS Super Resolution značajkom, a velika brzina odziva održava se putem Nvidia Reflexa, koji smanjuje kašnjenje unosa.

GeForce RTX 4060 Ti je u prosjeku 2,6 x brža od RTX 2060 SUPER i 1,7 x brža od GeForce RTX 3060 Ti.

Memorijski podsustav RTX 4060 Ti ima 32 MB L2 predmemorije i 8 GB ili 16 GB GDDR6 memorije ultra velike brzine.

RTX 4060 ima 24 MB L2 predmemorije s 8 GB GDDR6. L2 predmemorija smanjuje zahtjeve na memorijskom sučelju GPU-a, u konačnici poboljšavajući performanse i energetsku učinkovitost.

Također navode da su poboljšane ray tracing performanse u odnosu na prethodnu generaciju, zahvaljujući značajkama kao što su Shader Execution Reordering, Opacity Micromap i Displaced Micro-Mesh Engines. Ove inovacije omogućuju najzahtjevnijim igrama simultanu implementaciju višestrukih efekata ray tracinga, pa čak i potpunog praćenja zraka, također poznatog kao praćenje putanje.

Jedna od nama posebno zanimljivih značajki novih grafičkih kartica je niska potrošnja energije u igrama kao što možete vidjeti u ovom videu.

GeForce RTX 4060 grafičke su podržane od Nvidia Studio platforme, koja kreatorima donosi RTX ubrzanje i AI alate po pristupačnijoj početnoj cijeni. Služeći livestreamerima, video montažerima, 3D umjetnicima i drugima, platforma nadopunjuje preko 110 kreativnih aplikacija, pruža trajnu stabilnost s Nvidia Studio driverima i uključuje paket Studio softvera koji pokreće AI, kao što su Nvidia Omniverse, Canvas i Broadcast.

Korisnici također mogu imati koristi od novih Tensor jezgri četvrte generacije, koje pružaju značajno povećanje performansi za AI alate u usporedbi s prošlom generacijom. Značajke ubrzane umjetne inteligencije omogućuju kreatorima da automatiziraju zamorne zadatke i s lakoćom primjenjuju napredne efekte.

geforce-rtx-4060-ti-gpu

3D modelari koji renderiraju scene visoke rezolucije s ray tracingom mogu očekivati ​​do 45% brže performanse nego s prethodnom generacijom GeForce RTX 3060 obitelji.

Uz ovo dodaju da televizijske kuće mogu koristiti osmu generaciju Nvidia video kodera, nazvanu NVENC, "s najboljim u klasi AV1 hardverskim kodiranjem i imati koristi od 40% bolje učinkovitosti kodiranja".

Livestreamovi će izgledati kao da je bitrate povećan za 40%, što je veliko povećanje kvalitete slike za popularne aplikacije za emitiranje kao što je OBS Studio. Televizijske kuće također mogu imati koristi od Nvidia Broadcasta i njegovog skupa AI efekata koji poboljšavaju mikrofone i web kamere, pretvarajući sobe u kućne studije.

Urednici videa mogu imati koristi od mnoštva AI alata kao što su automatsko ponovno kadriranje, odabir pametnog objekta i procjena dubine, koji su sada dostupni u vrhunskim aplikacijama kao što su Adobe Premiere Pro i DaVinci Resolve, te izvoz u AV1 za smanjene veličine datoteka.

GeForce RTX 4060 Ti 8 GB grafička će biti dostupna od srijede 24. svibnja, po cijeni od 399 USD. Verzija GeForce RTX 4060 Ti 16 GB bit će dostupna u srpnju, počevši od 499 USD, dok će najjeftiniji GeForce RTX 4060 također biti dostupan u srpnju, počevši od 299 USD.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->