Nalazite se
  • Pop Tech
  • Futuristički panoramski vrtuljak stiže u Seoul
Članak
Objavljeno: 26.03.2023. 11:30

Seoul Ring 

Futuristički panoramski vrtuljak stiže u Seoul

Uprava grada Seoula želi do 2025. godine u Haneul parku postaviti najveći panoramski vrtuljak na svijetu.

Futuristički panoramski vrtuljak stiže u Seoul

Gradska uprava glavnog južnokorejskog grada Seoula donijela je odluku da se do 2025. godine na prostoru parka Haneul izgradi i postavi najveći panoramski vrtuljak na svijetu po nazivom Seoul Ring.

Vrtuljak visine od 144,78 metara, sadržavati će 36 kabina u koje može stati 25 osoba, a graditi će ga više neimenovanih tvrtki iz privatnog sektora koje će puno pažnje morati obratiti na zelenu gradnju i održivost.

sr2

Seoul Ring će se odvojiti od tradicionalnog dizajna panoramskih kotača sa žbicama i koristiti inovativnu tehnologiju za stvaranje estetski naprednog dizajna bez žbica. Grad se konzultirao s domaćim i međunarodnim stručnjacima za arhitekturu i inženjerstvo kako bi osigurao sigurnost izgradnje i strukturalni integritet Seoul Ringa.

Ne samo da će Seoul Ring služiti kao zabavni objekt, već će također postati kulturni kompleks koji posjetiteljima pruža priliku da iskuse povijesno značenje kraja u kojem je smješten. Osim toga, pružit će niz festivalskih, kulturno-turističkih sadržaja i programa te mjesto za komunikaciju.

sr3

Grad će izgraditi Seoul Ring na temelju najsuvremenijih i ekološki prihvatljivih tehnologija u skladu sa svojom filozofijom za postizanje otpornog i održivog okoliša kao odgovor na klimatske promjene. Seoul Ring će biti izgrađen na mjestu bivšeg odlagališta otpada kao simbol kružnog gospodarstva i klimatskih mjera za ljude i prirodu.

"Očekuje se da će Seoul Ring poslužiti kao novi orijentir grada koji poboljšava njegovu globalnu poziciju i urbanu konkurentnost, a istovremeno revitalizira lokalno gospodarstvo", navodi gradska uprava Seula u svojem priopćenju.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Seoul Ring
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->