Nalazite se
Članak
Objavljeno: 23.05.2023. 15:24

SID Display Week 2023 

Samsungov OLED ekran čita otiske i mjeri krvni tlak

Samsung predstavlja prvi OLED zaslon na svijetu s ugrađenim biosenzorom otiska prsta.

Samsungov OLED ekran čita otiske i mjeri krvni tlak

Samsung Display će na SID Display Weeku 2023., koji se održava od 23. do 25. svibnja u Kongresnom centru Los Angelesa, među ostalim predstaviti novi  senzorski OLED zaslon koji može prepoznati otiske prstiju bilo gdje na zaslonu, pa čak i provjeriti zdravlje kardiovaskularnog sustava.

Obično su senzori otiska prsta u pametnim telefonima pričvršćeni ispod panela kao odvojeni modul, ali Samsung Display je u sam panel ugradio organsku fotodiodu koja "osjeća" svjetlo (OPD). 

B0phLyUgLD_20230523095842

Zahvaljujući toj tehnologiji senzorski OLED zaslon može mjeriti otkucaje srca, krvni tlak i razinu stresa korisnika jednostavnim dodirom s dva prsta. OLED svjetlo različito se reflektira ovisno o kontrakciji i opuštanju krvnih žila unutar prsta, a kada se vrati na panel, OPD ga prepoznaje i pretvara u zdravstvenu informaciju.

Samsung Display je tako postao prvi koji predstavlja tehnologiju panela koja može istovremeno osjetiti otiske prstiju i biometrijske podatke.

“Da bismo točno izmjerili nečiji krvni tlak, potrebno je izmjeriti krvni tlak na obje ruke”, rekao je Samsung Display. "Senzorski OLED zaslon može istovremeno osjetiti prste obje ruke, pružajući preciznije informacije o zdravlju od postojećih nosivih uređaja."

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->