Nalazite se
Članak
Objavljeno: 01.05.2021. 12:32

Nebeska palača 

VIDEO: Kina lansirala glavni modul svemirske postaje

Prvi modul kineske orbitalne postaje pod imenom Tianhe lansiran je najvećom kineskom raketom Long March 5B.

VIDEO: Kina lansirala glavni modul svemirske postaje

Long March 5B, najveća raketa nosač koju posjeduje Kina, u svemir je povela prvi osnovni modul buduće svemirske postaje pod nazivom Nebeska palača, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Modul Tianhe je centralni modul postaje za koju će biti potrebno obaviti 11 lansiranja, kako bi iduće godine mogla postati funkcionalna u nižoj Zemljinoj orbiti.

Modul Tianhe od 11 tona će služiti kao stambeni prostor za troje astronauta koji će boraviti u budućoj svemirskoj postaji koja će predstavljati konkurenciju ISS-u i trebala bi biti operativna najmanje 10 godina.

Nebeska palača će orbitirati na visini između 340 i 350 km od Zemlje, a kada bude dovršena imat će ukupnu masu između 80 i 100 metričkih tona, odnosno oko jedne petine mase Međunarodne svemirske postaje.

Kina ima namjeru postati jedna od najvećih svemirskih sila do 2030. godine, a njezina postaja bi trebala biti tehnološki superiorna nad ISS-om koji se već opasno približio krajnjem roku trajanja.

Osim zemaljske orbitalne postaje Kina planira i druge ambiciozne svemirske misije, uključujući spuštanje ljudi na Mjesec i gradnju mjesečeve baze, a u orbiti Marsa već ima letjelicu Tianwen-1 koja bi na njegovu površinu u lipnju ove godine trebala spustiti robotski rover.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->