Nalazite se
Članak
Objavljeno: 13.01.2023. 13:17

Microsoft 

Xbox postaje prva ekološki prihvatljiva konzola

Microsoft vjeruje da će do 2030. godine Xbox postići nultu stopu štetnih emisija.

Xbox postaje prva ekološki prihvatljiva konzola

Microsoft je objavio da će Xbox konzola do 2030. godine postati prva "carbon aware" igraća konzola, odnosno da neće stvarati ugljični otisak.

"Ne samo da se smatramo odgovornima za emisije ugljika u proizvodnji i distribuciji naših proizvoda, već i za emisije nastale upotrebom naših proizvoda u domovima naših korisnika. Dakle, način na koji dizajniramo naš hardver i softver da budu učinkovitiji i optimizirani za obnovljivu energiju može imati veliki utjecaj", navodi Blaine Hauglie, tehnički programski menadžer u Xbox diviziji Microsofta.

"Nadolazeće promjene stvorit će prilike za našu kolektivnu zajednicu igrača da donesu odluke kako smanjiti utjecaj na okoliš tijekom igranja. Kada je vaša konzola priključena, povezana s internetom i dostupni su regionalni podaci o intenzitetu emisija ugljika, Xbox će zakazati ažuriranja igre, aplikacije i OS-a za vašu konzolu u određeno vrijeme tijekom noćnog perioda održavanja, što može rezultirati nižim emisijama ugljika jer veći dio električne energije dolazi iz izvora s niskim udjelom ugljika u električnoj mreži.

Na primjer, umjesto da se vaš Xbox probudi tijekom noćnog perioda održavanja u nasumično vrijeme između 2:00 ujutro i 6:00 ujutro, vaša konzola će se probuditi u vrijeme kada može koristiti najviše obnovljive energije u vašoj lokalnoj energetskoj mreži. To smanjuje ovisnost o fosilnim gorivima i emisije CO2, a potencijalno bi vam moglo uštedjeti novac. Iako je trenutno dostupno samo Xbox Insidersima koji koriste Shutdown opciju gašenja, svi igrači Xboxa imat će priliku uskoro izvršiti ažuriranje kako bi njihova konzola doprinosila smanjenju ugljičnog otiska.

Možete prilagoditi svoje postavke u bilo kojem trenutku, odabirući ono što vam najviše odgovara. Shutdown smanjuje potrošnju energije do 20 puta u usporedbi s stanjem mirovanja (Sleep).”

Microsoftov stručnjak tvrdi da će svake dvije konzole koje se na jednu godinu prebace na Shutdown opciju smanjiti emisije ugljika ekvivalentne jednom posađenom drvetu koje raste jedno čitavo desetljeće.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Microsoft Xbox
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->