Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Lagani egzoskelet vam skida 30 kg
Članak
Objavljeno: 27.03.2023. 15:34

Hypershell Omega 

VIDEO: Lagani egzoskelet vam skida 30 kg

Novi egzoskelet je namijenjen rekreativnim i sportskim aktivnostima na otvorenom.

VIDEO: Lagani egzoskelet vam skida 30 kg

Egzoskeletski sustavi koji pomažu u radu fizičkim radnicima, već se neko vrijeme testiraju u tvornicama i skladištima širom svijeta te bi trebali ljudima znatno olakšati teške poslove i smanjiti pojavu profesionalnih bolesti, barem dok ih u potpunosti ne zamijene roboti.

Šangajski startup Hypershell razvio je egzoskelet pod nazivom Omega, koji dolazi s motorom od jedne konjske snage te je namijenjen prvenstveno rekreativcima, planinarima i svim osobama koje su izložene naporima u prirodi.

Omega 2

Ukratko rečeno, Omega će vam omogućiti da trčite brže i dalje, penjete se više te dobijete osjećaj kao da je netko s vas skinuo 30 kg tereta.

Za razliku od nekih glomaznih egzoskeleta na tržištu, Omega težine od 2 kg je namjenski napravljen za prenosivost te se može nositi u ruksaku. Na ovaj način korisnici mogu odlučiti hoće li ga nositi tijekom cijelog putovanja ili ga spakirati te ga koristiti kada naiđu na neke posebno teške dionice.

Uređaj za donji dio tijela prilagođava se veličinom kako bi odgovarao korisnikovom struku i nogama, zatim koristi integrirani sinkroni motor s trajnim magnetom od 1 KS (800 W) za isporuku pomoćne potpore koja nadoknađuje težinu do 30 kg. Korisnik osjeća manju težinu od tereta koji nosi i može lakše hodati, trčati ili se pentrati, što pomaže uštedi energije i duljoj avanturi. Egzoskelet podržava brzine trčanja do 20 km/h, nudeći domet do 25 km po jednom punjenju, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Hypershell Omega ima jedan aktivni i osam pasivnih zglobova za glatko, neograničeno kretanje. Oslanja se na arhitekturu s više senzora za praćenje okretnog momenta, položaja i sile, praćenje kretanja nogu i modeliranje hoda u milisekundama putem dva ugrađena procesora. Uređaj zatim podešava snagu motora kroz devet različitih načina, uključujući hodanje, trčanje, penjanje i vožnju biciklom. AI mehanizam inteligentno predviđa vaš sljedeći potez ili korak te neprimjetno usklađuje sustav, uči i prilagođava se korisniku.

Omega 3

Kako se ne biste doveli u situaciju da vam pomoćne snage nestane u nezgodnom trenutku zbog prazne baterije, Hypershell u egzoskelet ugrađuje dva paketa izmjenjivih litijskih baterija. Korisnici mogu nositi dodatne baterije i mijenjati ih po potrebi, sve dok su spremni spakirati dodatnih 400 g po jednom paru baterija.

Hypershell želi pokrenuti serijsku proizvodnju, nudeći tri različita modela egzoskeleta temeljena na istoj platformi Omega. Osnovni Hypershell Go ima manji motor od 400 W za manju maksimalnu brzinu od 12 km/h i košta 299 američkih dolara. Standardni Pro model se prodaje po 399 dolara i donosi gore opisane specifikacije, dok najlakši Carbon model težine od 1,8 kg košta 790 dolara. Isporuke bi trebale započeti u rujnu ove godine.

Vezani sadržaji
Ključne riječi egzoskelet OMEGA Hypershell
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->